Målskyttar: Mats 4, Ralle 3, Conny 2, Micke 1

Conny Malmros
Micke Persson
Dagens bolljury: Daniel och Tonny

Rapport:
Årets andra B-lagsmatch fick vi äran att spela hemma på Björkvallen. Mattan är ännu inte i toppskick men den börjar ta sig. Stora förändringar i laget fick vi göra jämfört med förra matchen mot Esperöd. Fyra spelare saknades i fredagens A-lagsmatch vilket gjorde att fyra spelare från Esperödsmatchen fick flytta upp i A-laget. Dessutom kände Peter och Jörgen och Antonio av småskavanker, Fridh och Anders fick också lämna återbud liksom Erik som hade match med P14. Trots detta fick vi ihop ett riktigt bra lag och vi fick bland annat damma av Håkan Johansson som lite då och då gästspelar med oss när vi behöver folk.

Motståndet stod IF Ale för och de kommer nog att få det ganska tufft i år. Trots att vi började matchen tämligen dåligt kom vi gång på gång i farliga lägen. Spelet blev ganska konstigt då vi tryckte på ganska rejält samtidigt som Ale spelade väldigt högt upp med sin backlinje. I princip befann sig i regel 20 utespelare på en yta som var 30 meter lång, väldigt grötigt och kompakt. Tack vare att de hade ett obefintligt djup i backlinjen, stod högt upp och hade en målvakt som stod långt ner var det väldigt enkelt att skapa frilägen. Ytan att slå bollen i djupet var väldigt stor och detta kom vi att utnyttja.

1-0 gjorde Mats Hansson som hade en kanonhelg. Först ett succeinhopp på fredagen med 2 mål och sedan ytterligare 4 på söndagen. Grattis Mats! Conny ökade sedan på till 2-0. Matchinledningen var dock inte bra från vår sida och efter ett mycket dåligt försvarsspel blev det straff till Ale som reducerade till 2-1. Detta funkade dock som en väckarklocka och de sista 25 minuterna av första halvlek var riktigt bra. Conny satte sen sin andra balja innan Mats gjorde 3 raka mål innan paus.

Andra halvlek fortsatte sedan som den första slutade med en hel del frilägen och mål. I denna halvleken gjorde Ralle 3 mål och Micke 1. Andra halvan av andra var dock mest en väntan påslutsignalen då det var ganska avslaget.

Hemmapublikens höjdpunkt verkade annars vara när undertecknad hoppade in och fick gult kort efter ca 1 minut i mitt första ingripande. En tiondel sen in i en närkamp (eller om det var 2 sekunder) tvingade domaren att ta upp det gula kortet till hemmapublikens STORA glädje. Inte lätt att prestera med sådana förutsättningar! Annars tyckte jag att Svensköpsmålvakten Perparim skötte dömandet riktigt bra.

Hoppas på att vi kan ställa upp med ordinarie B-laget på söndag mot Klasaröd och försöka bärga ytterliggare 3 poäng.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 27 april 2008)